Den som har rösträtt är också valbar.

Inledning:

53 är ett bra år. 53 års grund forskning kan inte ha fel. Den är pålitlig och den är validerad, flera gånger om, och det visar att det kan upprepas för att ändå komma fram till samma resultat om och om igen, utan några yttre påverkningar eller manipuleringar. 

Konstaterande:

Det svenska folket liksom det Norska, det Danska, det Finska, det Isländska och det Grönländska har alla förlorat sin demokrati till den kristna lutherska kyrkans evangeliska fosterlands stiftelsens ordning, som gör anspråk på herravälde, med en oinskränkt maktutövning över det fornnordiska folket och, med utvidgade möjligheter och allianser med andra sammanhängande trossystem, att behärska eller styra över alla andra. 

Grunderna:

En demokrati är ett politiskt system i vilket regeringsmakten i princip företräder folkviljan, sådan den framkommer genom fria, allmänna och hemliga val och där vissa medborgerliga rättigheter, såsom yttrande- och åsiktsfrihet, ska utgå från grundregeln att den som har rösträtt är också valbar. För varje person som har rösträtt gäller det att fatta ett eget beslut om att göra något för sig själv. Om en handling eller dylikt, som någon personligen utför eller deltar i. Ofta med tonvikt på självständighet, oberoende och frihet. Individen gör det på eget initiativ, välja efter eget huvud, slå sig fram på egen hand. Den som har yttrande rätt har således rösträtt. Det är något någon själv eller ensam äger eller förfogar över eller dylikt. Det är ett ansvar som varje röstberättigad ska ta med ytterligare tonvikt på egocentricitet, på gott och ont. Varje röstberättigad utgör något för sig själv. Det är grunden för en sann demokrati. 

Yrkande:

I vallagen, avseende rösträtt och valbarhet, införs som tillkommande del, utan undantagsklausul, att

– Den som har rösträtt är också valbar.

Därmed skall

– Den nuvarande formuleringen i de tillämpliga delarna, i vallagen, strykas helt.

This campaign should be of a political nature highlighting the role of persuasion in a silent political discourse on a course of policy and wisdom for the people, of the people and by the people.