Välkommen till ett naturskönt jordeliv, för att födas och att leva i fred. 

Mirri vårdar och Du kan dricka och äta allt som kommer från Din jord där växterna trivs och frodas. Som barn ska Du livnära Dig på det som är nyttigt och gott året runt, varje årshjul. Språket får Du av att härma alla ljud Du hör, där Du är. När Du är tillräcklig stark, kan Du sträcka på Dig och börja gå omkring och upptäcka Dina skogs- och ängsmarker, i ett unikt växtsamhälle med inslag i kulturlandskapet. Hos Mirri är Du trygg och få vänta på att gå i skolan för att forma och bilda Dig. Du ska lära Dig under hela Ditt långa liv och ta för Dig av allt som kommer från kunskapskällan – naturen, som Du ska leva i blott en gång.

Pirri skyddar och förstärker Din trygghet hos Mirri, även i ett främmande land. Dina kläder och andra tyg skyddar och håller Din kroppsvärme liksom en bostad som skyddar Dig mot väder och vind. Det är viktigt att Du får bra sömn och känner ingen oro när Du växer. När Du är tillräcklig stor kan Du få pengar att handla för. Lön är inkomst Du kan få av den som vill betala ett pris för det arbete Du utför. Arbete är därför, energimängden som omsätts för att generera ett ekonomiskt värde, i form av varor eller tjänster, på en arbetsplats. Den erfarenhet Du får, tillsammans med vad Du lär Dig där, skall kunna ge Dig ett yrke. Om Du studerar och vidareutbildar Dig, finns studiestöd att få. Det är också en form av inkomst.

Gå på Party. Det är viktigt att umgås, så att Du får kontakt med andra människor. Det är en fördel att Du sköter Din hygien om Du vill socialisera Dig och komma någon nära. Annars blir det inga barn. Lär Du Dig känna många kan Du ha nytta av det nätverk som skapas. Ett mått på acceptans i Din omgivning är Ditt sociala nätverk och vad Du kan göra med det. Det är även bra träning för att kunna förstå vad samhället kräver av Dig i form av normer och roller i en föränderlig värld. Till exempel som att passa tider och kunna förstå och tala med andra men också att leka på samma villkor med ömsesidig respekt. Du vet att Du är och blir vad Du var.

Gå med i en Club. Myndigheter som beslutar om tillstånd vill att Du uppfyller krav på skyldigheter för att Du ska få speciella rättigheter. Tillsammans med andra, ingår Du, i ett samhälle där människor bestämmer om regler och lagar. Avtal är en överenskommelse och demokrati är ett spel där varje individ får samma rättigheter som de övriga individerna i samhället. Rösträtt är en sådan rättighet för varje myndig person såsom medborgare i en nation eller en landsman/-kvinna i ett landskap eller medlem i en kommun. Det ger Dig en möjlighet att påverka Din egen och Dina barns utveckling men också Ditt nätverks och hela samhällets utveckling.

Förverkliga Dig själv. Utbildning och fortbildning förbättrar Dina förmågor, kvalitéer och Din kompetens inom en profession och ett yrke och främst, som person. Under hela Din livstid, går Du i lära och tänker på Din hälsa. Med sunda vanor och aktiviteter åldras Du och som pensionär, med alla Dina titlar, kan Du sedan tänka tillbaka på allt Du har gjort då Du kan trona på minnen från Dina fornstora dagar. Du får omsorg för den Du är när Du känner Dig ålderstigen och ändå kunna fortsätta göra något meningsfullt av all den fritid Du har. För att Dina förfäder eller Du, kom till ett land som luffare, hemlös och vandrare. Där Dina barn och barnbarn föddes och har fått ett hem. Där Du har Din himmel, Din sol och Dina ängar och skogar. Där Du har levat och kan dö gammal, fri, nöjd, glad, frisk och lycklig. 

Lär Dig och lev väl. Säg Din mening.

Din President.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *